Rólam

 

 

Első diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem, a Gyógyszerésztudományi Karon. Ezután jó ideig tudományos kutatóként dolgoztam - biokémikusként - a gyógyszeriparban. Azonban úgy érezem, ez számomra kevés, ezért tovább tanultam más területeken is: megszereztem a pszichológusi diplomát (Szegedi Tudományegyetem), valamint a természetgyógyászi oklevelet (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet). Szociál- és szervezetpszichológusi végzettséggel is rendelkezem. Megszereztem az Integratív Hipnoterapeuta címet (Integratív Pszichoterápiás Egyesület). Neurofeedback terapeuta, oktató és szupervizor vagyok. További szakmai képzések: autogén tréning (Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület), pszichodráma sajátélmény (Magyar Pszichodráma Egyesület), "Tudatos jelenlét "Mindfulness" képzés" (Semmelweis Egyetem), "Metakognitív módszerek a klinikai gyakorlatban" (Semmelweis Egyetem).

Rendelkezem az Európai Pszichológus Tanúsítvánnyal is klinikai és egészségpszichológiai területen (European Certification of Psychology, EuroPsy, kiadja: European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA)).

 

***

 

Úttörő szerepem volt a magyarországi neurofeedback technika bevezetésében és meghonosításában. A módszer elsajátítása után kollegáimmal hazánkban is megszerveztük a magyar szakemberek képzését, melyet a Semmelweis Egyetem is akkreditált diplomás szakemberek számára. Számos kollégám alkalmazza sikeresen a módszert országszerte. Amennyiben szakembert keres az ország bármely pontján, szívesen adok felvilágosítást, hogy hol találja meg tanfolyamot végzett kollegáimat. Ha Ön szakember, és szeretné megtanulni a módszert, jelentkezhet rendszeresen induló tanfolyamainkra.

 

***

 

Sokrétű tanulmányaim révén a problémákat holisztikusan, több szempontból párhuzamosan tudom megközelíteni. Hiszem, hogy a test és a lélek egységes egészet alkot, és nem lehet az egyiket a másik nélkül meggyógyítani. A lélek sérülése okozza a betegségek döntő részét, és a lélek gyógyulásával a test is gyógyulni fog.

 

 

***

   
 

Mikor a szépet megismerik,
felbukkan a rút is;
mikor a jót megismerik,
felbukkan a rossz is.
Lét és nemlét szüli egymást,
nehéz és könnyű megalkotja egymást,
hosszú és rövid alakítja egymást,
magas és mély kulcsolja egymást,
sok hang összeolvasztja egymást,
korábbi s későbbi követi egymást.

Ezért a bölcs

sürgés nélkül működik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik,
alkot, de művét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült művét nem félti,
s mert magának nem őrzi,
el se veszíti.

Lao-ce: Tao Te King